Taking your body back – after sexual abuse

Je lichaam is van jou. Je mag je ermee verbinden.

Dat klinkt simpel, maar als je seksueel onveilige situaties hebt gekend is het niet zo voor de hand liggend.

Niet gek, want het primaire deel van je brein dat zich als eerste ontwikkelt zorgt ervoor dat je tijdens gevaarlijke, traumatische momenten reflexmatig handelt en je spieren aanspant om in actie te kunnen komen. Je vecht, vlucht of bevriest. Veel slachtoffers bevriezen tijdens seksueel misbruik. Als dit gebeurt, dissocieer je je van jezelf om de hevigheid van de situatie minder te voelen en de situatie aan te kunnen. Het lijkt wel alsof je boven jezelf en het moment zweeft waardoor je niet bij je lichaam, gedachten en emoties komt. Een primaire, logische reactie in het moment, maar minder prettig als je het in meer of mindere mate toepast in je (normale) seks- en liefdesleven.

Dan ga je op de automatische piloot, pleasen, je beschikbaar stellen zonder er werkelijk met je hoofd of hart bij te zijn of misschien juist blokkeren waardoor het niet lukt om een gezonde liefdevolle of seksuele situatie aan te gaan. En het vervelende is dat je het van jezelf soms niet eens door hebt.

Tijd om er aandacht aan te besteden. Je verdient beter en het kan mooier.
Die relatie met jezelf.

Met Emotinal Freedom Techniques (EFT) kan de lading worden ontkracht van hersengebieden die (ten onrechte) alert worden op het moment dat je met intimiteit geconfronteerd wordt. Hierdoor zal je in het dagelijks leven lichamelijk en emotioneel gezonder reageren.

Tijdens de groepssessie gaan we vanuit ontspanning en veiligheid zakken in ons pijnstuk en doen we een EFT-tappingsessie op de geblokkeerde thema´s en gevoelens die ingeprent zijn. Met respect voor onszelf en respect voor de ander: er wordt niets geforceerd.

Bijdrage: 27,50,-
Opgave en betalen kan door je naam en telefoonnummer door te geven via de mail.

.

Praktische info:
– Welkom om eenmalig of maandelijks deel te nemen aan een sessie.
– Bijdrage: 27,50
– Inloop: 15 min. voor aanvang in zaal 3
– Verzeker je plekje door je ticket te bemachtigen via de ticketlink
– Contact: info@suzanneiwema.nl

 

 • 00

  dagen

 • 00

  uren

 • 00

  minuten

 • 00

  secondes

Datum

jun 02 2022

Tijd

15:30 - 16:30

Locatie

Edanz, Centrum voor Bewustwording en Ontwikkeling
Van Oldenbarneveltlaan 6, Groningen

Post a Comment:

Suzanne Iwema

Healer – Coach – Auteur

Multatulistraat 154, 9721NP Groningen
06-12517446
info@suzanneiwema.nl